Πρόκειται για αγώνα δρόμου 5.000μ(Ανδρών και Γυναικών) καθώς και αγώνες 1000μ (Αγοριών-Κοριτσιών 10-11-12 ετών) και 200μ ΑΜΕΑ( Ανδρών- Γυναικών). Η διαδρομή του αγώνα θα διεξαχθεί εντός της πόλης των Τρικάλων και θα αναδείξει τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της πόλης με κύριο σημείο των εκδηλώσεων το Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων.

Κυριακή  5  Μαΐου 2019

9:45     200μ  ΑΜΕΑ  Ανδρών -Γυναικών

10.00   1000μ Αγοριών-Δημοτικού

10.10   1000μ Κοριτσιών – Δημοτικού

10.30   5000μ Ανδρών-Γυναικών

Δημαρχείο Τρικκαίων-Ασκληπιού

Αγώνας 5000μ : Εβδομήντα  (70’) λεπτά περίπου

Αγώνας 1000μ: Δέκα λεπτά (10’) λεπτά περίπου

  • Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 5000μ έχουν όλοι οι Άνδρες και Γυναίκες (13 ετών και άνω) γεννημένοι από το 2006 και μεγαλύτεροι-ες.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο αγώνα των 1000μ έχουν όλοι οι μαθητές-ες της Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού (10-12 ετών) γεννημένοι τα έτη  2007-2008-2009.

Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα, από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης την παραμονή του αγώνα, στο χώρο του Δημαρχείου.  Α) Οι δρομείς των 5000μ παραλαμβάνουν την Τσάντα του Δρομέα που περιέχει: Τον Αριθμό Συμμετοχής τους με ενσωματωμένο Chip Χρονομέτρησης, Παραμάνες, και το αθλητικό μπλουζάκι του αγώνα Β) Οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι αθλητές των 1000μ θα λαμβάνουν  τον Αριθμό Συμμετοχής.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής ο αγωνιζόμενος δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της Προκήρυξης των αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.

 Η συνδρομή συμμετοχής στον Αγώνα των 5000μ είναι 5 €. Δεν υπάρχει συνδρομή συμμετοχής για τον Αγώνα των ΑΜΕΑ και τον παιδικό αγώνα των 1000μ.

Ο αγώνας «TRIKALA  CITY  RUN» (5000μ ) θα υποστηρίζεται από σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνισθούν με τον αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους. Ο παιδικός αγώνας 1000μ δεν θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση του αγώνα  «TRIKALA  CITY  RUN»  γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή φθορά στην υγεία τους. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ελεύθερη βούληση. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς με δική τους ευθύνη, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τους αγώνες. Τα παιδιά και οι ΑΜΕΑ – με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους – θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά πριν τους αγώνες.

Θα παρέχεται στους δρομείς του αγώνα εμφιαλωμένο νερό ,σε όλη την διαδρομή και στο χώρο της εκκίνησης – τερματισμού , καθώς και φρούτο αποκατάστασης.

Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον «TRIKALA  CITY  RUN», καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλουν να διατηρήσουν το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει σημεία αποκομιδής απορριμμάτων.

Αγώνας 5000μ

  • Κύπελλο και μετάλλιο στον 1ονικητή-τρια της κατάταξης.
  • Μετάλλιο θα απονεμηθεί αντίστοιχα στους νικητές-τριες 2ηςκαι 3ηςθέσης της κατάταξης

Αναμνηστικά ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ μετάλλια θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν τον αγώνα.

Παιδικός Αγώνας 1000μ

  • Κύπελλο και μετάλλιο στον 1ονικητή-τρια της κατάταξης.
  • Μετάλλιο θα απονεμηθεί αντίστοιχα στους νικητές-τριες 2ηςκαι 3ηςθέσης της κατάταξης.

Αναμνηστικά ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ μετάλλια θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν τον αγώνα.

Αγώνας 200μ ΑΜΕΑ

Αναμνηστικά ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ μετάλλια  θα πάρουν όλοι  όσοι τερματίσουν τον αγώνα.

Μετά την λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τριών (3) πρώτων δρομέων (Ανδρες-Γυναίκες). Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες θα ανακοινώνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.