Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

 

Μία μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στην πόλη των Τρικάλων, που διοργανώνεται από τους δύο αθλητικούς συλλόγους στίβου, τον αιωνόβιο Γ. Σ. Τρικάλων και τον δυναμικό Γ. Α. Σ. Τρικάλων ΄΄Ο ΖΕΥΣ΄΄ , με την μεγάλη συνδρομή της περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τρικκαίων και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν  ιδέα και  διάθεση ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, και θέλουν να αναδείξουν αυτό  που η πόλη μας έγινε παγκοσμίως γνωστή, από την κατάρριψη δύο παγκόσμιων ρεκόρ από Τρικαλινούς αθλητές του άλματος επικοντώ  με τον Χρήστο Παπανικολάου και τον ακοντισμό με την Σοφία Σακοράφα, καθώς και τους μεγάλους δημιουργούς – καλλιτέχνες Βασίλη Τσιτσάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη , Αλεξ. Παπαστεφάνου.

Η  μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμων εντός της πόλης των Τρικάλων 200 μέτρων ΑΜΕΑ, 1000 μέτρων παιδιών δημοτικού και 5000 μέτρων ανδρών και γυναικών, ενώ θα περιλαμβάνει και μουσικές εκδηλώσεις.

Η διαδρομή του αγώνα θα αναδεικνύει ιστορικά σημεία της πόλης, όπως το μουσείο Τσιτσάνη , το Κουρσούμ Τζαμί , το Βαρούσι  το Φρούριο της πόλης, το ποτάμι με τις γέφυρές του, και τις συνοικίες των δημιουργών.

Το κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων θα είναι ο χώρος του Δημαρχείου Τρικάλων, που θα είναι και ο τερματισμός των αγώνων δρόμου.

Καλούνται όλοι οι πολίτες των Τρικάλων και όχι μόνο, να δώσουν το παρόν για να συμμετάσχουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας.